Πρώτη Πανελλήνια Επίδειξη ColoAssist PRO

 

Το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας – Κωνσταντοπούλειο Νέας Ιωνίας με διευθύντρια την Δρ. Κωνσταντίνα Παρασκευά είναι το πρώτο τμήμα στην Ελλάδα που παρουσιάστηκε το καινοτόμο σύστημα ColoAssist PRO.

Η Γαστρεντερολογική ομάδα της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε. πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη πανελλήνια ζωντανή επίδειξη (demo) του καινοτόμου συστήματος ColoAssist PRO της Fujifilm Holdings Corporation. Το περιστατικό πραγματοποιήθηκε στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο από την επιστημονικά υπεύθυνη Διευθύντρια, Δρ. Κωνσταντίνα Παρασκευά.

ColoAssist PRO

Η πρώτη πανελλήνια επίδειξη του ColoAssist PRO έγινε για πρώτη φορά από την Fujifilm Holdings Corporation στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο ESGE Days 2022 της European Society of Gastrointestinal Endoscopy. Στην ελληνική γαστρεντερολογική αγορά είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το σύστημα για πρώτη φορά κατά την διάρκεια του 5ο AISDD 2022 Athens International Symposium on Digestive Diseases. Το σύστημα οπτικοποιεί την θέση του ενδοσκοπίου σε πραγματικό χρόνο αναπαράγοντας μια έγχρωμη γραφική παράσταση δίπλα στην ενδοσκοπική εικόνα. Το ColoAssistPRO έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει τους ενδοσκόπους να αντιλαμβάνονται την συμπερφιορά των κολονοσκοπίων κατά την διάρκεια μιας ενδοσκόπησης, να αναγνωρίζουν τον σχηματισμό βρόγχων (loops), μειώνοντας έτσι την επιβάρυνση των ασθενών. Τέλος αποτελεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, καθώς οι νέοι ενδοσκόποι έχουν την δυνατότητα να οπτικοποιήσουν πως πραγματοποιείται σωστά μια ενδοσκόπηση.

Το σύστημα οπτικοποίησης ενδοσκοπίων ColoAssist  PRO είναι συμβατό με την οικογένεια των συστημάτων ELUXEO™. Το ειδικό κολονοσκόπιο ELUXEO™ EC-760S-G/L, είναι εξοπλισμένο με τις τεχνολογίες CMOS, LCI, BLI, Flexible Adjuster και Adaptive Bending. Ως σύστημα το ColoAssist PRO συμπληρώνεται από το επεξεργαστή Endoscope Visualizer (EV-3D), το Marker Χειρός (EV-HM) και τον πομποδέκτη (EV-TD1).

Με το νέο αυτό σύστημα, οι γιατροί θα έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την έξεταση της κολονοσκόπησης. Επιπλέον, οι ειδικευόμενοι ενδοσκόποι θα έχουν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν ακόμα καλύτερα, καθώς θα μπορούν να οπτικοποιήσουν τις ενδοσκοπικές τεχνικές. Τέλος οι ασθενείς θα απολαμβάνουν ακόμα περισσότερη ασφάλεια και κορυφαίας ποιότητα ιατρικές υπηρεσίες.