Η εταιρεία μας σε συνεργασία με την Fujifilm και τον Διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Δρ. Δημήτρη Καραγιάννη, πραγματοποίησαν στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών την πρώτη επίσημη δοκιμή στην Ελλάδα του νέου καινοτόμου software SCALE EYE της Fujifilm.

Η ομάδα της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με την Fujifilm Holdings Corporation, και τον Διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρο Αθηνών Δρ. Δημήτρη Καραγιάννη πραγματοποίησαν στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών (παρουσία του Διευθύνοντα Σύμβουλου Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου), την πρώτη επίσημη πανελλήνια δοκιμή στην Ελλάδα του νέου καινοτόμου software SCALE EYE της Fujifilm.

Χρησιμότητα SCALE EYE

Το νέο software SCALE EYE με την λειτουργεία εικονικής κλίμακας σε πραγματικό χρόνο, σχεδιάστηκε για να βοηθά τους ενδοσκόπους να εκτιμήσουν το μέγεθος των μορφωμάτων στο παχύ έντερο. Το SCALE EYE είναι η πιο πρόσφατη τεχνολογία που αναπτύχθηκε ως μέρος της πλατφόρμας ELUXEO ULTRA, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο στους ενδοσκόπους. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί τον δεύτερο πιο συχνά εμφανιζόμενο καρκίνο (12.7%) σε όλη την Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα, η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση είναι πολύ σημαντική και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά την πολυπλοκότητα της θεραπείας και βελτιώνει τα αποτελέσματα των ασθενών. Όταν αποφασίζεται από τους ενδοσκόπους, μια θεραπευτική παρέμβαση εντός του παχέος εντέρου, όπως η Ενδοσκοπική Υποβλεννογόνιος Εκτομή (ESD) το μέγεθος του μορφώματος αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα. Ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να εκτιμηθεί το μέγεθος της βλάβης στο ενδοσκοπικό οπτικό πέδιο.

SCALE EYE & EC-760S Colonoscope

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανάγκη αυτή, η Fujifilm σε συνεργασία με τον Δρ. Δημήτρη Καραγιάννη, ανέπτυξε το SCALE EYE, για να βοηθά τους ενδοσκόπους να εκτιμήσουν το μέγεθος των μορφωμάτων στο παχύ έντερο. Το σύστημα SCALE EYE με το πρόσφατα αναπτυγμένο κολονοσκόπιο EC-760S, είναι εξοπλισμένο με laser που είναι ορατό μέσα στην ενδοσκοπική εικόνα. Η θέση του σημείου λέιζερ αλλάζει σε σχέση με την απόσταση μεταξύ της άκρης του ενδοσκοπίου και του μορφώματος. Ανάλογα με αυτή τη θέση του σημείου λέιζερ, το μέγεθος του διαστήματος της κλίμακας προσαρμόζεται αυτόματα.Με το νέο αυτό σύστημα, οι γιατροί και οι ειδικευόμενοι ενδοσκόποι θα έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την έξεταση της κολονοσκόπησης. Τέλος οι ασθενείς θα απολαμβάνουν ακόμα περισσότερη ασφάλεια και κορυφαίας ποιότητα ιατρικές υπηρεσίες.