Υπερσύγχρονες Ψηφιακές Χειρουργικές Αίθουσες Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

H ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία ένα από τα πιο απαιτητικά έργα της που περιελάμβανε την κατασκευή τεσσάρων Υπερσύγχρονων Ψηφιακών Modular Χειρουργικών Αιθουσών στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών.

Για την κατασκευή των αιθουσών (Μοναδικής Ρομποτικής Υβριδικής χειρουργικής αίθουσας “Υπερίων” και τριών πρωτοποριακών, ψηφιακών, χειρουργικών αιθουσών) χρησιμοποιήθηκε αρθρωτό σύστημα κατασκευής νοσοκομειακών χώρων που αποτελείται από στοιχεία τοιχοποιίας από ανοξείδωτο ατσάλι και γυαλί, στοιχεία οροφής με ενσωματωμένα ειδικά φωτιστικά LED σύμφωνα με το ειδικά προσαρμοσμένο στο χώρο σχέδιο.

Επιπλέον, εγκαταστάθηκαν πλήρως ψηφιακά συστήματα διαχείρισης CONTROL PANELS των παραμέτρων των χειρουργικών αιθουσών (κλιματισμός, φωτισμός κλπ.) καθώς και το πλήρες Ψηφιακό Σύστημα διαχείρισης εικόνας και βίντεο SMART-OR της εταιρείας Rein Medical, το οποίο αναλαμβάνει την ψηφιακή αποθήκευση εικόνων και video, την διασύνδεση των χειρουργικών αιθουσών με τα ψηφιακά συστήματα του νοσοκομείου PACS και HIS και τέλος την επικοινωνία των χειρουργείων με τον έξω κόσμο με δυνατότητες Broadcasting και Teleconference.

Η ευελιξία, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και οι υψηλές προδιαγραφές υγιεινής που προσφέρει το αρθρωτό σύστημα τοιχοποιίας το τοποθετεί ολοένα και περισσότερο στο επίκεντρο του σχεδιασμού των σύγχρονων νοσοκομείων για χώρους χειρουργείων, μονάδων εντατικής θεραπείας, μονάδων αποστείρωσης αλλά και εργαστηρίων IVF.

Η τελετή εγκαινίων των Νέων Υπερσύγχρονων Χειρουργικών Αιθουσών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Τον αγιασμό στην τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, μαζί με τους Δρ. Γεώργιος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου και Χρήστος Αποστολόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου.

Παρακολουθήστε βίντεο από την εγκατάσταση & την Τελετή Εγκαινίων.