Η ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε. υποστήριξε σε συνεργασία με την Fujifilm και την Erbe Elektromedizin GmbH το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ενδοβρογχικού Υπερήχου EBUS training programme (part 1) που διοργάνωσε ο Αναπ. Καθηγητής Δρ. Γρηγόρης Στρατάκος με την European Respiratory Society (ERS).

Η ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε. υποστήριξε σε συνεργασία με τις Fujifilm Holdings Corporation και Erbe Elektromedizin GmbH το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ενδοβρογχικού Υπερήχου EBUS Training Programme Part One που διοργάνωσε ο Αναπλ. Καθηγητής ΕΚΠΑ Δρ. Γρηγόρης Στρατάκος με την European Respiratory Society. Το πρόγραμμα διεξήχθει στις 03-04 Νοεμβρίου στην Μονάδα Επεμβατικής Πνευμονολογίας της Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που αποτελεί ένα από τα βασικά κέντρα αναφοράς ενδοβρογχικών υπερήχων (EBUS) στην Ελλάδα.

EBUS Training Programme Part One

Κατά την διάρκεια του πιστοποιημένου προγράμματος EBUS Training Programme Part One οι συμμετέχοντες κάλυψαν όλες τις θεωρητικές γνώσεις που απαιτούνται για τον Ενδοβρογχικό Υπέρηχο EBUS. Παρουσιάστηκε όλη η κλινική βιβλιογραφία που σχετίζεται με το EBUS καθώς και τα υπερσύγχρονα μηχανήματα των εταιριών Fujifilm Holdings Corporation και Erbe Elektromedizin GmbH που χρησιμοποιούνται για την διαδικασία αυτή. Το εξαιρετικά έμπειρο διδακτικό προσωπικό που αποτελούνταν από τους J. Annema, Ph. Emmanouil, N. Koufos, N. Anagnostopoulos, A. Rozman, E. Koukaki, J. Kuijvenhoven, V. Vitsas, K. Kontogianni, S. Chryssikos, I. Athanasopoulos παρουσίασε διάφορες τεχνικές και κλινικούς χειρισμούς γύρω από τον Ενδοβρογχικό Υπέρηχο EBUS. 

Πρώτη Παρουσίαση στην Ελληνική Αγορά του ΕΒ-710 P

Η ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΕ για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά της Επεμβατικής Πνευμονολογίας παρουσίασε το καινοτόμο λεπτό βρογχοσκόπιο EB-710P  της Fujifilm Holdings Corporation. Το καινούργιο λεπτό βρογχοσκόπιο EB-710P της Fujifilm Holdings Corporation είναι εξοπλισμένο με έναν εξαιρετικά λεπτό αισθητήρα CMOS. Με αυτή την τεχνολογία το άκρο του ενδοσκοπίου έχει διάμετρο μόλις 4,1 mm και οπτικό πεδίο 120˚. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον ενδοσκόπο να διεισδύσει στην περιφέρεια του πνεύμονα πολύ πιο εύκολα από ότι με ένα συμβατικό σύστημα. Είναι συμβατό με την τελευταία γενιά Ενδοσκοπικών Επεξεργαστών ELUXEO™ και με τον One-Step Connector που διαθέτει μπορεί να συνδεθεί απευθείας στην πηγή φωτισμού.  Επιλέον υπάρχει μηχανισμός περιστροφής 120˚που επιτρέπει στον χρήστη να επιστρέψει το ενδοσκόπιο με ασφάλεια στην αρχική του θέση. Τέλος το νέο χειριστήριο που διαθέτει είναι εξοπλισμένο με μεγαλύτερη λαβή, βαλβίδα αναρρόφησης και τέσσερις διακόπτες που εξασφαλίζουν τον ομαλό χειρισμό.  

SU-1 Processor & EB-530 US Ultrasonic Bronchoscope

Κατά την διάρκεια του προγράμματος χρησιμοποιήθηκε ο εγκατεστημένος επεξεργαστής Ενδοβρογχικής Υπερηχογραφίας SU-1 της Fujifilm μαζί με το Υπερηχοβρογχοσκόπιο EB-530US. To EB-530US έχει εξαιρετική ικανότητα ελιγμών και δυνατότητα εισαγωγής, μειώνοντας έτσι την ταλαιπωρία του ασθενούς και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα του χειριστή. Επιπλέον, ο επεξεργαστής Υπερήχων SU-1 παρέχει υψηλής ποιότητας εικόνες και διαφοτερικές λειτουργίες απεικόνισης, βοηθώντας έτσι τους χειριστές να πραγματοποιούν ακριβείς παρακεντήσεις. Τέλος το όργανο διαθέτει 10º πλάγια όψη μαζί με οπτικό πεδίο 120º βελτιώνοντας την ευελιξία και την ασφάλεια κατά τις διαδικασίες που απαιτείται Transbronchial Needle Aspiration (TBNA). 

Ηλεκτροχειρουργικό Workstation VIO3 – APC3 – ERBECRYO 2 

H υπερσύγχρονη ηλεκτροχειρουργική διαθερμία VIΟ3 της εταιρείας Erbe Elektromedizin GmbH αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο διαθερμίας παγκοσμίως. Η διαθερμία VIΟ3 χρησιμοποιεί 15 τελευταίας γενιάς επεξεργαστές ψηφιακού σήματος με δυνατότητα 25 εκατομμύρια μετρήσεων/δευτερόλεπτο. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η ανώτερη απόδοση του συστήματος και βελτιώνεται η αναπαραγωγικότα των ιστών. Η διαθερμία VIΟ3 δίνει την δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης μέχρι 6 εργαλείων. Η μεγάλη οθόνη αφής μαζί με την γραφική διεπαφή, διασφαλίζουν την βέλτιστη φιλικότητα προς τον χρήστη, επιτρέποντας του να έχει πάντα καθαρή εικόνα όλων των παραμέτρων. Επιπλέον χρησιμοποιήθηκε το Σύστημα Καυτηριασμού Αργού APC3, το οποίο συνδέοντας το στην διαθερμία VIΟ3, με την γραφική της διεπαφή προσφέρει ευκολία χρήσης και λειτουργίας. Το σύστημα αργού παρέχει pulsedAPCforcedAPC με ρύθμιση 100 βημάτων καθώς και preciseAPC για λειτουργία με μικρότερη ισχύ σε ευαίσθητες δομές. Τέλος το σύστημα ERBECRYO®2 δίνει την δυνατότητα χρήσης τεχνικών κρυοθεραπείας για ενδοβρογχικές επεμβάσεις. Παρέχει βολική λειτουργία plug and play και ρυθμίζει αυτόματα τις κατάλληλες παραμέτρους για κάθε αισθητήρα. Ταυτόχρονα εμφανίζονται στην οθόνη όλες τις σημαντικές ρυθμίσεις και ενεργοποιείται μέσω ποδοδιακόπτη, προσφέροντας τρομερή ευκολία στον χειριστή.

Share this post